Sider

torsdag den 10. januar 2013

Ulykken på Præstø Fjord

I dag begynder retssagen mod Lundby Efterskoles ledelse. Man må da håbe de bliver gjort ansvarlige for ulykken på Præstø Fjord.
Hidtil har ledelsen ikke erkendt deres ansvar for de unge menneskers og deres pårørendes lidelser. Hvilket på mig virker som kynisme. Men lad os nu se om retssystemet fungerer.

13. feb. 11 skrev jeg i "småsnak"
"Kun en tåbe frygter ikke havet" Var Søsportens Sikkerhedsråds slogan i 80erne og 90erne. Helt åbenbart et slogan der ikke trængte ind hos et par efterskolelærere og deres skoleleder. Jeg kan ikke tro de er/var tåber, men måske skulle skolelederen finde sig et arbejde, han kan magte.
Den tragiske ulykke på Præstø Fjord http://www.tv2east.dk/artikler/opdateret_ulykken_paa_praestoe_fjord, vil måske efterhånden vække nogle af de selvudnævnte instruktører i eksempelvis vandsport, der underviser unge mennesker, som børnenes forældre har lagt ansvaret over hos.
Det er ikke sådan, at jeg mener man skal frygte havet, men respekt og omtanke er en nødvendighed året rundt og hverken omtanke eller respekt har ligefrem været fremherskende i dette tilfælde.
Sidste: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/02/13/114023.htm?rss=true
 - - -   http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/02/13/120538.htm?rss=true
Et retsligt efterspil kommer der jo nok ikke, men allerhøjest en løftet pegefinger.
Sidste: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/02/13/185302.htm?rss=true


Sidste: Det er netop blevet oplyst at hverken lærere eller elever havde påklædning på, der egnede sig til det kolde vand, de roede i. Ikke tørdragter og ikke engang våddragter havde de på. Det er da en tåbelighed udover alle grænser.
Jeg lader teksten fra dette link stå for sig selv: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/02/15/072342.htm?rss=true

Her nogle fakta fra DR Nyheder

Foreløbig har det kun været  anklagerens gennemgang hændelsesforløbet for retten. 
Dagens indslag fra DR

11. jan. 13
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/01/10/182119.htm

1 kommentar:

  1. Med tanke på hvad havkajakroere investerer i den rigtige beklædning for årstiden, kan det undre mig, at der på intet tidspunkt er nævnt noget om elevernes påklædning.
    De roede i ganske almindeligt hverdagstøj.
    Tørdragter er dyre, men de burde i det mindste have haft våddragter på.
    Havde de haft våddragter på, var de bare en oplevelse rigere efter en kæntring.

    SvarSlet