Sider

fredag den 18. januar 2013

Is på fjorden

                  
Der er is på Fjorden og jeg hverken kan eller vil ro, når det er så koldt og når det så også er et problem at cykle med mine smalle dæk i sneen, er det heldigvis muligt at gå og det bliver næsten altid en tur langs fjorden. Her er der mest lys, selv om det en dag som i dag ikke når op på ret mange lux.
I dag en tur på små 8 km. i 2 graders kulde med små snefnug der stak i huden når de ramte i ansigtet.

Der er is på det meste af fjorden, dog er der våger, hvor fuglene holder til. Især sangsvanernes lidt vemodige sang med en hilsen fra den sibiriske tundra, der giver ekko over det frosne vand, er en fin lydkulisse. 
Den mørke himmel i nordvest lover ikke megen sol, men dette lys hører årstiden til og når kulden ikke trænger gennem tøjet, er det en følelse af varme og frihed at bevæge sig herude alene.
En følelse de fleste kajakroere mærker, når de ensomme ror på korte eller længere ture.

Kom forbi Nakskov Havns søndre kaj, hvor man er ved at opsætte et antiterrorhegn, der skal forhindre- - - - ja hvad er det nu det skal forhindre? Jo, EU har dikteret udsendt et direktiv, eller er det et dekret, om netop at hegne vore havne inde, så dårligt stillede personer ikke kan fange deres aftensmad fra havnenes kajer. (Her er ellers gode muligheder for torsk i begyndelsen af mørkningen.)
Sådan et hegn hjælper jo ikke en skid mod terrorrister. Enhver normalt fungerende person kan forcere den slags hegn og hvis nogen vil sænke et skib, er det endog lettere at angribe det fra søsiden.
Nå, men noget skal de jo beskæftige sig med dernede i Bryssel.
Nu er det ikke sådan, at alt i EU er fejltagelser. Vi skal huske på at de europæiske lande ikke har bekriget hinanden indbyrdes i snart 68 år.
Men til gengæld efterhånden som vi er blev trætte af freden, er Europa sammen blevet enige om at gå til angreb mod diktatorisk styrede lande, hvorefter vi støtter nogle korrumperede ledere selvsamme steder.

Ak ja , brokke! brokke!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar