Sider

onsdag den 29. november 2017

Lille rundtur

Skulle egentlig støvsuge og tørre støv af i stuen. Det var i hvert fald planen i går, at jeg skulle gøre i dag, men fortsatte med at lade som om støvsugeren ikke eksisterede. Så det blev til mange krumspring efter krydsorden i gårsdagens avis var gættet. Snakkede med katten, (ja det erkender jeg) tømte tørretumbleren, lagde tøj sammen og lagde det på plads, tog fat i støvsugerens ledning og kom i tanke om, at jeg jo allerede var sulten, spiste en tidlig frokost og så "glemte" jeg støvsuger og støveklud fuldstændigt.
Hvor heldig kan man være?

Det var kun nogle få varmegrader, så i eftermiddag klædte jeg mig varmt på og tog ud til diget i nærheden af genbrugspladsen, for at gå en rask tur på denne vold der beskytter baglandet mod oversvømmelser, men efter et par hundrede meter begyndte det at regne med meget kolde dråber og derfra hvor vinden kom, var himlen sort helt ned til hav og beplantning. En byge var på vej, så jeg vendte om og kørte videre ud til Maglehøjskoven
Det blev til en lille tur på knapt 6 km.

gennem skoven hvor der stadig er blade på nogen af de unge træer

og langs diget ud til Østersøen. Da det var næsten vindstille, blev det en herlig tur.
En skarv blev siddende på bundgarnspælen, da jeg gik forbi.

Jeg gik ad landevejen tilbage fra stranden mod indgangen til Maglehøjskoven, hvor bilen stod parkeret. En tur jeg troede, ville være trist og kedelig, men det var den ikke.
Lige netop ved denne lille bid vej, ligger der nogle få huse, en nedlagt frugtplantage, en svineproducent og 2 nedlagte landbrug hvor kun bygningerne er tilbage og anvendes som boliger. Det meste af denne strækning er der pløjejord på begge sider af vejen.
Selv om klokken kun var mellem 15:00 og 15:30 var der ikke meget dagslys, pløjejorden lå  sortbrun, fedtet og skinnede blankt af lerblandet jord. Normalt tænker jeg på november og december for lidt trist i sin farve og stemning, men nej, her synes jeg nærmest, det gav en god og venlig atmosfære, der blev forstærket af duften af brænderøg fra en af boligerne.

Der er lidt rarere der ude end at blive forfulgt af en støvsuger derhjemme.
Men i morgen står støvsugeren stadig og råber ad mig.

1 kommentar:

  1. Støvsugeren har i dag fået lov til at snurre og støvekluden fyldt op med nullermænd adskillige gange.

    SvarSlet